Skip to the content

Besøg af spidskandidat Marianne Jelved fra Radikale

Marianne Jelved så nordjysk skoleeksempel på vellykket integration hos Glaseksperten

Torsdag den 16. maj besøgte spidskandidat for De Radikale, Marianne Jelved, Glaseksperten i Hjørring, som har stor succes med at integrere udlændinge i virksomheden. Virksomheden har hele 80 medarbejdere med anden etnisk baggrund fra 15 forskellige nationaliteter og har desuden vundet to priser for et stort socialt engagement.

Ikke mindre end 35 procent. Så stor en andel af alle Glasekspertens medarbejdere kommer fra en anden etnisk baggrund end dansk.

De 80 medarbejdere med udenlandsk baggrund repræsenterer hele 15 forskellige nationaliteter, og Glaseksperten er således et skoleeksempel på en dansk virksomhed, der har stor succes med at integrere flygtninge og andre med anden etnisk baggrund på det danske arbejdsmarked.

Den vellykkede integration var en af hovedårsagerne til, at De Radikales spidskandidat Marianne Jelved den 16. maj besøgte Glaseksperten i Hjørring, der er en af Danmarks største glasfabrikanter. Under besøget fik Marianne Jelved en rundvisning af adm. direktør og indehaver Christian Larsen og et kig ind i den store nye produktionshal, som virksomheden netop har taget i brug. Derudover blev der også tid til en snak med nogle af de velintegrerede medarbejdere.

– Vi er rigtig glade for og stolte af, at Marianne Jelved har valgt at afsætte tid til at besøge os i en travl valgkamp. Vi sætter en ære i at integrere både flygtninge, udlændinge og unge, der ellers ville have svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, og vi sætter stor pris på alle vores medarbejdere med anden etnisk baggrund. Hos os er det fuldstændig ligegyldigt, hvor man kommer fra – hvis man vil arbejde og kan kommunikere med os, er man en værdifuld medarbejder, siger adm. direktør og indehaver hos Glaseksperten, Christian Larsen.

Glaseksperten har vundet hele to priser for sit sociale engagement. I 2017 fik virksomheden tildelt Integrationsprisen af Hjørring Kommune. Ifølge kommunen modtog de prisen for deres vedvarende og uvurderlige bidrag i den kommunale integrationsindsats. Derudover har de vundet Erhverv Hjørrings Initiativprisen 2016, som blandt andet blev givet med begrundelse i Glasekspertens store engagement i at ansætte unge, der har haft svært ved at finde plads på arbejdsmarkedet, og integrere dem i virksomheden.

De udenlandske medarbejdere hos Glaseksperten er typisk kommet ind i virksomheden via jobcentrets praktikforløb og er efter endt praktikforløb blevet ansat med løntilskud. Alle integrationsborgere er i dag fastansat uden løntilskud.