Skip to the content

Farvede vinduer og døre er populære

STIGNING PÅ OVER 20 PROCENT: Farvede vinduer og døre er populære

Hos vindues- og dørproducenten Vindunor oplever man i øjeblikket en stor interesse blandt danskerne for farvede vinduer og døre. I 2021 blev virksomhedens udvalg endnu mere farverigt og steg således med 20 procent for at matche efterspørgslen. Særligt tre nuancer er populære.

Når der skal vælges vinduer og døre, lander bygherres valg oftere på en farve nu end tidligere. Det ser man hos Vindunor i Hjørring, hvor antallet af tilgængelige farver er steget med hele 22,5 procent, hvis man sammenligner 2021 med året før. Tallet dækker over udvalget af farver på både produkter i rent træ og i kombinationen træ og aluminium.

- Vi ser en generel tendens til, at flere i byggebranchen tænker nyt og vælger anderledes løsninger, og her er farver en helt oplagt måde at skille sig ud på. Standardfarver som fx hvid er jo et klassisk og æstetisk valg, der passer til nærmest alt, men er man modig og vælger en farve, har man mulighed for at fremhæve andre dele af bygningen og skabe nye linjer og sammenhænge i det arkitektoniske udtryk, forklarer salgschef i Vindunor, Jes Vejby.

Naturligt, personligt og klassisk
Ifølge Vindunor er det især tre fremtrædende nuancer, der er i stigning: grøn, bronze og grå. De tre farver har forskellige karakteristika og taler derfor også ind i forskellige strømninger:

- Den grønne er en rolig farve, der leder tankerne hen på træer, blade og natur, hvilket går godt i spænd med den naturlige og klimabevidste bølge. Bronzefarven læner sig i kraft af den brunlige nuance også lidt over mod samme tendens med naturlige træstammer, jord og efterårsløv, men har samtidig et metallisk skær, der giver den ekstra kant og får den til at skille sig mere ud, hvilket taler ind i den personlige og individualiserede trend, siger Jes Vejby og fortsætter:

- Den grå farve er mere klassisk og dermed også mere sikker end de to andre. Den appellerer derfor til dem, der ønsker at gøre noget anderledes og vælge en alternativ farve, men som samtidig ikke vil skille sig alt for meget ud.

Et af de seneste projekter, som Vindunor har leveret farvede elementer til, er det eksklusive boligbyggeri The Hills i Hjørring. Her er 118 bronzefarvede træ-/alu-vinduer med til at skabe en arkitektonisk moderne ramme, der giver æstetisk kant.

Farvet aluminium overrasker positivt
Hos Vindunor oplever Jes Vejby ofte, at kunderne bliver overrasket over, at produkter beklædt med aluminium også fås i et bredt farveudvalg:

- Salget af døre og vinduer i kombinationen træ og aluminium har generelt været i stigning i de seneste år, men vi oplever ofte, at kunderne får sig en positiv overraskelse, når de ser, hvor stort farveudvalget egentlig er i denne materialekombination. Mange forbinder nok mest farvede vinduer og døre med rene træprodukter. Derudover har træ-/alu-vinduer et moderne udtryk og passer derfor særligt godt til nybyggeri. Samtidig med, at de jo er praktiske og kræver minimalt vedligehold. Det er en stor fordel i boligbyggerier og større bygninger, hvor der typisk er flere etager og mange vinduer, afslutter han.

Se vores udvalg af standard farver her