Skip to the content
Menu

Innovativ produktudvikling

Vinduesproducent har store forventninger til nyudviklet trelagsvindue i tolagsramme

Hos Glaseksperten Vinduer & Døre oplever man en øget efterspørgsel på moderne, smalle vinduer. Samtidig er der kommet nye skærpede energikrav i BR18, og for at imødekomme både efterspørgsel og krav har vinduesproducenten derfor udviklet et energirigtigt trelagsvindue i en smal tolagsramme med et minimalistisk udtryk, der samtidig vejer mindre og er lettere at håndtere for håndværkerne.

Der er fuld fart på bygge- og vinduesbranchen, og hos Glaseksperten Vinduer & Døre i Hjørring oplever man derfor også en såkaldt coronaeffekt på renoveringsmarkedet, hvor boligejere bruger markant flere penge på istandsættelse af hjemmet end tidligere. I den forbindelse mærker vinduesproducenten særligt en voksende efterspørgsel på træ/alu-vinduer med et moderne udtryk:

- I løbet af den seneste tid har vi oplevet en massiv vækst på grund af boomet i renoveringsmarkedet, man kunne kalde det en slags coronaeffekt, hvor boligejere blandt andet bruger deres opsparede feriepenge på hjemmet, herunder for eksempel energioptimering med nye vinduer. Her ser vi især en øget efterspørgsel på de moderne vinduestyper i træ/alu, som er elegante og lette at vedligeholde, fortæller salgschef hos Glaseksperten Vinduer & Døre, Jes Vejby.

Fra den 1. februar, hvor tilføjelserne med blandt andet skærpede energikrav til vinduer trådte i kraft, forudså virksomheden dog, at det ville blive en udfordring at imødekomme efterspørgslen på de minimalistiske og elegante træ/alu-vinduer, hvis de ikke handlede. Der var derfor behov for en innovativ produktudviklingsproces:

- Inden ændringerne i bygningsreglementet trådte i kraft, valgte mange et tolagsvindue i træ/alu, fordi det var smallere og havde et mere nutidigt udtryk end et trelagsvindue. Men med de nye energikrav var vi tvunget til at tænke innovativt, hvis vi ville bevare det smalle minimalistiske design og samtidig sikre, at vinduet levede op til de skærpede krav til energi, forklarer Jes Vejby og uddyber:

- Løsningen blev vinduet træ/alu Moderne, som er et optimeret vindue, hvor vi har formået at bevare de tre glaslag med samme afstand imellem glassene i kombination med en smallere ramme. Det er således en konstruktion, hvor vi har skåret rammen helt ind til benet – eller ruden for at være helt præcis.

Den indvendige træramme i det nye Moderne-vindue er således blevet 27,5 procent tyndere, mens glaslisten i aluminium, der sidder yderst i konstruktionen, med en tykkelse på bare 6 millimeter er reduceret med hele 74 procent sammenlignet med et standard trelagsvindue i træ/alu. Udover den moderne æstetik bevirker den smalle ramme desuden, at lysindfaldet og dermed indeklimaet optimeres.

- Vi har meget store forventninger til det nye træ/alu-vindue og regner med, at det bliver et af vores absolutte nøgleprodukter fremadrettet på grund af den særlige kombination af moderne æstetik, energioptimering og indeklima, siger Jes Vejby.

På grund af den reducerede tykkelse på både træramme og glasliste er Moderne-vinduet også væsentligt lettere end et traditionelt trelagsvindue i træ/alu. Sammenlignet med et standard træ/alu-vindue med tre lag glas er Glaseksperten Vinduer og Døres nye Moderne-vindue således næsten 10 procent lettere.

Glaseksperten Vinduer & Døres Moderne-vindue er netop kommet på markedet, og i den forbindelse har virksomheden desuden lanceret et nyt opdateret katalog.

Se billeder her