Skip to the content

Vindues- og dørproducent står nu på egne ben

Efter flere år med massiv vækst er den nordjyske producent Glaseksperten Vinduer og Døre A/S, der hidtil har været en del af glasproducenten Glaseksperten A/S, nu klar til at stå på egne ben og skifter i den forbindelse navn til Vindunor. Dermed vil virksomheden sikre den fremadrettede vækst og fokusere mere intensivt på sit eget produktområde og kundesegment.


Glaseksperten Vinduer og Døre A/S siger tak for den trygge opvækst hos moderselskabet Glaseksperten A/S og fortsætter nu fra årsskiftet som en selvstændig virksomhed under det nye navn Vindunor A/S for at sikre de bedste betingelser for den fremadrettede vækst og udvikling:

- Hos Glaseksperten har vi indtil nu haft de bedste betingelser for at udvikle os og vokse, og vi er meget taknemmelige for det gode samarbejde, som selvfølgelig også kommer til at fortsætte fremadrettet, selvom vi nu bliver to selvstændige virksomheder, lyder det fra direktør i Glaseksperten Vinduer & Døre, Henrik Sørensen.

Historien om Glaseksperten Vinduer & Døre i Hjørring, som oprindeligt hed Klæstrup Maskinsnedkeri, går helt tilbage til 1976, og siden 2013 har vinduesproducenten været en del af Glaseksperten. Derfra er udviklingen kun gået opad. På otte år er medarbejderstaben således vokset fra 25 til mere end 70, fabrikkens størrelse er blevet tidoblet, og samtidig produceres der nu hver dag den samme mængde, som der blev produceret i løbet af en hel uge tilbage i 2013.


- Vi står stærkere end nogensinde og er nu nået til et punkt på rejsen, hvor tiden er moden til at gå vores egne veje, hvis vi fortsat skal have de mest optimale betingelser for at udvikle os og vokse. Vi er meget stolte over både de fælles og selvstændige resultater, vi har opnået, og glæder os nu til at tage virksomheden til næste niveau, siger Henrik Sørensen.

Glaseksperten og Glaseksperten Vinduer & Døre er grundlæggende to forskellige virksomheder med hver deres produktområde og kundesegment, henholdsvis vindues- og dørproduktion til hovedsageligt større og mindre tømrermestre hos den ene og glasproduktion til større entreprenører, glarmestre, industrikunder og bygherrer hos den anden. Hos Glaseksperten ser man derfor også forgreningen som en god og fornuftig udvikling:

- Henrik og Glaseksperten Vinduer & Døre har gjort det rigtig godt og skabt imponerende resultater. Vi har igennem årene styrket hinanden, og begge virksomheder har aldrig været stærkere, men er nu begge blevet så store, og har udviklet os i så forskellige retninger, at det giver bedst mening at dele os op. På den måde kan vi hver især fokusere benhårdt på vores egne produkter og kunder. Vi ønsker Henrik og virksomheden stort tillykke og god vind fremover med den nye selvstændige tilværelse. Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde, siger CEO hos Glaseksperten, Christian Larsen.

Forgreningen skal på sigt bane vej for et muligt generationsskifte i begge virksomheder, og den 1. januar 2022 overtager Henrik Sørensen det kommende Vindunor 100 procent, mens Christian Larsen overtager Glaseksperten 100 procent.