Skip to the content
Menu

Vinduer med kitfals

Kittede vinduer, som de hed tilbage i tiden, går mange århundreder tilbage i tiden. Dengang producerede man vinduer med kit, som er et binde- og tætningsmiddel, der i starten er blødt, men med tiden bliver hårdt. Kit består af en blanding af et fast og et flydende olieagtigt stof og kan minde om fugemasse. Den kitmasse bruges til at fæstne og tætne rundt om ruderne i vinduet, da kitmassen tørrer ud og bliver hård efter påføring. Kitmassen blev lagt med en vinkel fra rammekant ned til ruden, og giver et smukt og æstetisk udtryk.

I de mere energirigtige vinduer, der bliver produceret i dag, bliver ruderne fastgjort og tætnet med helt andre principper, men for at få det kittede udtryk laves de med kitfals. På denne måde kan vinduerne bruges til restaureringsprojekter og bevaringsarbejde, hvor man gerne vil bevare den traditionelle æstetik udtryk og charme, samtidig med at de har de gode værdier fra de energioptimerede vinduer.
Man kan selvfølgelig også vælge vinduer med kitfals, hvis man blot ønsker kitfals udtrykket.

Nor48 med kitfals
Nor1 træ med kitfals

Vinduer med kitfals

Nor48 med kitfals

Kombiner de flotte minimalistiske Nor48 vinduer med kitfals. Et flot vindue, hvor det moderne udtryk bevares og kombineres med den skrå fals.

Nor1 træ med kitfals

Få det totale kitfals udtryk ved at vælge vores Nor1 trævindue, vælg vores bondehus profil og tilføj kitfals. Så får du det klassiske vindue med kitfals.

Vi er desværre blevet forsinket på grund af udfordringer med en af vores produktionsmaskiner. Vi arbejder på højtryk for at løse det. Vi beklager og kommer retur når det er løst.

Nyhed – 19 mm sprosser

Nu kan vi også tilbyde en endnu smallere sprosse i 19 mm – den passer helt perfekt til vinduerne med kitfals.

Se vores udvalg af sprosser - klik her