Skip to the content

Vindunors produktion af vinduer og døre er nu FSC®-certificeret

Pressemeddelelse

Den danske vindues- og dørproducent Vindunor har gennem alle år brugt træ fra certificeret og bæredygtigt skovbrug i produktionen i Hjørring, men nu er den danske producent også blevet FSC®-certificeret (Forest Stewardship Council). Dermed tager Vindunor endnu et skridt i retning af større klimamæssig omtanke i produktionen og flere andre skridt er også på vej.

Vindues- og dørproducenten Vindunor er netop blevet FSC®-certificeret og sender dermed et klart signal til kunderne og omverdenen om, at virksomheden tager ansvar for at forbedre vilkårene for både dyr, planter og mennesker i skovene. FSC®-certificeringen er netop en garanti for, at Vindunor benytter træ, der er fældet med respekt for ansvarlig skovdrift. Det vil sige, at der for eksempel ikke bliver fældet flere træer, end skoven kan nå at reproducere, at dyr og planteliv bliver beskyttet, samt at medarbejderne i skovene har ordentlige arbejdsforhold:

- Vi har altid brugt træ fra certificeret og bæredygtigt skovbrug i vores produktion. Men nu har vi også fået certificeringen, idet vores værdier og arbejde i forvejen lever op til de krav, der stilles for at blive FSC®-certificeret. Træ er et af de vigtigste råmaterialer i den bæredygtige omstilling af byggeriet, men træ er ikke bare træ. Det er vigtigt, at vi passer på skovene og generelt tager ansvar for at passe på naturen og klimaet, siger Vindunors ejer og adm. direktør Henrik Sørensen og fortsætter:

- Vi vil gerne bidrage til at gøre en forskel, selv om vi ikke er blandt de største producenter i branchen. Vi kan samtidig se en klar tendens til, at forbrugerne er blevet mere bevidste om, at produkter bliver fremstillet med respekt for biodiversitet, miljø og klima, og det er naturligvis et stort plus, at vi nu også har papir på, at det er et område, som står højt på dagsordenen hos os.

Oplever stigende efterspørgsel
Vindunor har i år på trods af et vigende marked i Danmark mærket en markant stigende interesse for virksomhedens danskproducerede vinduer og døre, og virksomheden har da også udvidet produktionen i Hjørring betydeligt. Alene i de seneste år har virksomheden udvidet med 1.900 kvadratmeter og fordoblet kapaciteten i produktionen ved blandt andet at investere i det nyeste produktionsudstyr for at imødekomme den stigende efterspørgsel.

- Vi har oplevet markant vækst i 2023, og vi forventer yderligere fremgang i 2024. Vi sælger primært til større og mindre tømrermestre, som lægger stor vægt på en ensartet og høj kvalitet samt levering til aftalt tid, fortæller Henrik Sørensen.

FSC®-certificeringen er langt fra det eneste bæredygtighedsinitiativ, som Vindunor har taget. Virksomheden er også i fuld gang med at udarbejde produktspecifikke miljøvaredeklarationer (EPD´er) for at klarlægge og reducere miljøpåvirkningen fra virksomhedens produkter. EPD´erne giver gennemsigtighed for forbrugerne, når de skal vælge vinduer og døre til et byggeprojekt, og internt får vi et bedre indblik i vores værdikæde, og hvordan vi løbende optimerer med henblik på at nedbringe CO2-udslippet. Vindunor viser den nycertificerede fabrik frem på et åbent hus-arrangement torsdag den 25. januar 2024.

FSC®-certifikat: NC-COC-075750 / FSC-C196902

Spørg efter vores FSC®-certificerede produkter.

Læs mere her