Skip to the content

241 vinduer fra Vindunor skal lukke lys ind i nyt sundhedshus i Støvring

Ved området Støvring Ådale står et nyt sundhedshus på 5.200 kvadratmeter, som blandt andet kommer til at huse kommunale sundhedstilbud, privat lægepraksis, tandlægeklinikker og endda en cafe, snart færdigopført. I den forbindelse har Vindunor over flere omgange leveret vinduer, som skal bidrage til at binde det nye multifunktionelle sundhedshus sammen samt skabe et godt indeklima.

Som en del af et større udviklingsprojekt i Støvring er et nyt sundhedshus på 5.200 kvadratmeter i fuld gang med at blive opført. Der er tale om et multifunktionelt sundhedshus, som skal huse såvel kommunale sundhedstilbud samt privat lægepraksis og tandlægeklinik under samme tag.

I den forbindelse har vindues- og dørproducenten Vindunor i Hjørring leveret 241 energivenlige træ/alu vinduer med 3-lags glas og smalle sprosser, som skal bidrage til et optimalt dagslysindfald og godt indeklima.

- For at sikre de bedste fysiske rammer for både borgere, der skal benytte faciliteterne, og sundhedspersonalet, der skal arbejde der, er et godt indeklima afgørende. Vinduerne spiller en central rolle i dette ved at lade rigeligt dagslys strømme ind i alle rum, samtidig med at de er energieffektive, hvilket reducerer behovet for ventilation og køling, fortæller projektdirektør hos Vindunor, Jes Vejby.

En helt særlig opgave
Ifølge Rasmus Pedersen, som er partner hos Pallisgaard, har det været en spændende opgave at have fagentreprisen på tømrerarbejdet, og især de særlige hensyn, der kræves ved opførelsen af et sundhedshus, har gjort opgaven speciel.

- At bygge et sundhedshus, hvor læger, fysioterapeuter og andet sundhedspersonale skal have deres daglige gang, kræver en anden tilgang og konstruktion end ved opførslen af mere traditionelle byggerier såsom kontorbygninger eller boliger. Desuden har hele byggeprocessen ikke været fastlagt fra start, og vi har derfor måtte træffe flere beslutninger undervejs, hvilket har krævet stor fleksibilitet og tilpasningsevne fra både os og vores leverandører, siger han.

Som følge af den løbende planlægning har de samlet set 13 leveringer af vinduerne krævet tæt dialog og et effektivt samarbejde mellem tømrerfirmaet og vinduesleverandøren.

- Da vores planlægning har været flydende, har det været nødvendigt at tilpasse logistikken bag leveringerne og pakkeplanerne hos Vindunor løbende i processen. Derfor har vi været glade for at opleve en stor grad af fleksibilitet og direkte kommunikation fra leverandørens side. Efterfølgende har vi også valgt Vindunor til andre projekter, fortæller Rasmus Pedersen.

Byggeriet af sundhedshuset begyndte i efteråret 2022 og vil stå færdig i sommeren 2024.

Om projektet:
Bygherre: Rebild Kommune / BRIKKEN
Arkitekt: BJØRK & MAIGÅRD
Fagentreprise på tømrerarbejde: Pallisgaard
Vinduesleverandør: Vindunor

Læs mere om vores projektafdeling - klik her