Skip to the content

Vindunor leverer specialdesignede vinduer til Nordsøen Forskerpark

Ny campus og atriumbygning:
Vindunor leverer specialdesignede vinduer til Nordsøen Forskerpark

I disse dage bliver den nye atriumbygning hos Nordsøen Forskerpark taget i brug, og det markerer afslutningen på en 1.450 kvadratmeter udvidelse, som også har omfattet en ny campus til DTU. I den forbindelse har Vindunor leveret specialdesignede vindueselementer, som skal bidrage til at binde de nye faciliteter sammen samt skabe et godt indlærings- og arbejdsmiljø.

I efteråret blev det nye campus til DTU i Hirtshals indviet, og nu står den sidste del af udvidelsen på samlet set 1.450 kvadratmeter hos Nordsøen Forskerpark også klar til at blive taget i brug. Denne afsluttende del består af en imponerende atriumbygning, der smukt binder de ældre og nye faciliteter sammen. Et nøgleelement i bygningens design er de store specialdesignede vinduespartier, som er leveret af Vindunor i Hjørring.

- Vi har lagt vægt på, at atriumbygningen skal passe til de omkringliggende bygninger og binde dem sammen. Arkitektonisk skal det hele spille sammen, og vi har derfor nøje udvalgt materialer og blandt andet fået specialdesignet vinduespartierne både i dimensioner og farve. Det har været et meget særligt projekt, og vi er glade for resultatet og den transparens og lethed, som de store vinduespartier bidrager til, fortæller Claus Drivsholm, som er teknik- og servicechef hos Nordsøen Forskerpark.

Vindues- og dørproducenten har samlet set bidraget med cirka 400 kvadratmeter vinduespartier til hele udvidelsen. I atriumbygningen er der blevet monteret 3-lags vinduer i træ/alu med specialmål og en unik farvetone, samt imponerende dimensioner på op til 3,6 meter.

- Atriumbygningen kommer til at danne rammen om en masse aktivitet, og for at skabe de bedste fysiske rammer for studie- og arbejdslivet i bygningen skal der naturligvis være et godt indeklima. Det bidrager de meget store vinduespartier til ved at lukke en masse dagslys ind, mens de solafskærmende glas sørger for, at varmen og refleksioner fra solen holdes ude. Det er også godt for energiforbruget, da der bliver et lavere behov for ventilation og køling, siger storkunde- og projektdirektør hos Vindunor, Jes Vejby.

Ifølge Jonas Peitersen, som er entrepriseleder hos Arne Andersen Vrå, har det været en spændende opgave at have fagentreprisen på tømrer- og snedkerarbejdet, og særligt atriumbygningen har været en opgave, der krævede tæt dialog og samarbejde fra start:

- Vi har arbejdet hårdt på at opfylde projektets specifikationer, herunder vinduernes særlige toning, der nødvendiggjorde mange farveprøver fra Vindunor. Desuden har de specielle mål og vinkler på vinduerne krævet ekstra præcision under monteringen. Denne udfordring har været yderst motiverende for os, og den vellykkede gennemførelse af projektet kan tilskrives høj faglighed og det tætte samarbejde mellem alle parter, lyder det afsluttende fra Jonas Peitersen.

Om projektet:
Bygherre: Nordsøen Forskerpark
Arkitekt: Søren Robert Lund
Fagentreprise på tømrer- og snedkerarbejde: Arne Andersen Vrå
Vinduesleverandør: Vindunor

 

Se flere billeder her

Udvendige elementer

  • 3-lags træ/alu med solglas
  • Indvendig: Lakeret fyr i en speciel tonet farve
  • Udvendig: Granit 01, hvid Sablé

Indvendige elementer

  • 2-lags træ
  • Indvendig: Hvid RAL 9010
  • Udvendig: Hvid RAL 9010

Total elementer: 252 stk.